Själva nationaldagen

Bilder från middagen på Operakällaren




Sparrissoppa och gåsleverpaté




Champagne såklart ; )




Jag och maken ätande Stekta havskräftstjärtar från västkusten med hummertortellini, glaserad svartrot och hummerbisque




Aptitretare, kommer ihåg att det var selleri, citron och vodka. Ungefär som isglass




Halva maten kvar : ) Det ska iallafall föreställa lättgravad odlad hälleflundra i persiljetäcke, musselkompott med bönor, nypotatis och grovkornig senapssås




Fördesserten. Vaniljglass med 24 karats bladguld, chokladplatta, mariekex och smörkräm i tuben




Jag och maken dreglande över de små frestelserna




Lycka i livet!!!!

Allt var suuuuper gott!!! Kan verkligen rekomendera ett besök på Operakällaren.

Examensmiddag den 30/5

Här kommer några få bilder från firandet med mina familjer.



Underbara liljor från mamma o pappa




Thea som firar och är glad



Den underbara tårtan som specialgjordes bara till mig med frukt och liljor ; ) Tack så jätte mycket Brynolf!!

Examen 28/5

Här kommer bilderna som jag har lovat er.





Festligheterna innehöll blommor, te och tårta



Sedan blev det champagne. Favoriten i miniatyr ; )

29

Jag och maken har pratat mycket barnnamn på sista tiden. Nej vi är inte gravida ännu men det är alltid bra att vara förberedd. Jag har ju bestämt vad pojken ska heta (om vi nu får en sådan) så då tyckte maken att han skulle få bestämma vad flickan hette (ja om vi får en sådan). Jag blev mycket nervös för detta beslut men när han sa sitt val av namn kunde jag pusta ut. För dom som är insatta i detta barnnamnssnack så blev det inget av dom jag hade tänkt mig. Namnet som maken kom på är det bara 29 personer i Sverige som heter och det tycker jag är perfekt.

Denna vecka började perfekt med solsken och goda nyheter. Den duktiga duktiga A har lyckats få jobbet som hon har gått o väntat på så länge. Grattis grattis!!! Perfekt att vi ska komma på besök imorgon så att vi kan fira ; )

Tjo och hej!!

Ont!!

Jag vet inte vad jag har gjort men jag har jätte ont i ryggen och axlarna idag. Tror att jag har legat fel inatt. Idag är det söndag. Det är ganska skönt imorgon börjar en ny start på livet har jag bestämt. Har mycket att göra imorgon så jag hoppas att jag hinner och orkar allt jag har planerat in.

Läste på aftonbladets hemsida att värmen skulle komma nu i veckan. Underbart!! Behöver massa sol och värme nu : )

Som jag anade så gick det inte så bra att lägga upp alla bilder, men det är en av alla mina att göra saker imorgon.

Nu ska jag krypa ner i sängen och bara slötitta på tv. Jag är redan jätte trött, skulle kunna somna när som helst.

Ha det bra så hörs vi imorgon

Filmtema

Denna vecka har jag och maken haft ett filmrace vi har sett många bra filmer bl.a Pride and Glory med Edward Norton och Colin Farrell. Slumdog Millionaire (kan nu förstå varför filmen fick så många Oscars), Final destination, om att lura döden.
Vi hann med två Wallander filmer nämligen Hämnden och Skulden och sedan såg vi en av makens favoritfilmer nämligen Nausicaå som är en japansk film. Tack o lov för textning.
Idag lyckades vi även se Angels and Demons. Jag tyckte att den var super bra men jag har inte läst boken så jag har inget att förknippa den med.
Har du sett någon bra film får du gärna komma med rekomendation jag och maken tittar på allt : )

Just nu är kl 23.45 och jag sitter hemma själv!!! Ja jag lovade maken att han skulle få gå ut och leka med Promoe som visst är i stan för spelningar. Så just nu försöker jag att underhålla mig själv. Kanal 3 visar Twins på tv hm...tur att jag har druckit lite vin, med vin blir alla filmer bra ha ha ha

Imorgon är det söndag och då kommer Ruan hem från resan till Uppsala, ska bli skönt att få hem gumman i garaget : )

Har tänkt att lägga upp lite bilder imorgon i bloggen men vi får se hur det går, tänker inte lova något men jag hoppas.

Ha det bra!

Midsommar

Då var det dags, dagen d. Den stora dagen då det äts massor av sill, potatis och jordgubbar till detta dricks det allt som man får ner. Det sjungs sånger, folk leker massa lekar. Oftast kommer dessa lekar när alla är lagom runda under fötterna ; ) Men vad är det igentligen vi firar?? Läste i Aftonbladets Klick tidning där dom hade frågat folk om vi ska byta datum på midsommar och flytta det till juli-augusti. Men vad skulle midsommar vara utan kyla och regn.
För min del blir det en ganska lugn midsommar. Första året på ca 7 år som jag och Daniel får "fira" tillsammans hela dagen. Vi ska äta masa god mat och dricka en hel del gott till maten. Vad ska du göra??

Nu ska jag strax hoppa in i duschen och göra mig fin för älsklingen men kanske återkommer senare med uppdatering.

Jo just ja!! Angående mobiler som jag skrev om igår. Tack för de fina tips och förslag jag fått ; ) Nej Rebecca jag har inte glömt bort Idou men har pratat runt med lite folk och tror att den kommer att vara jätte dyr och vissa tror att den kommer att bli en flopp, föresten ska de byta namn på den och det är illa det var ju namnet som var perfekt. Så jag har lagt Idou lite på is. Ni får gärna fortsätta att hjälpa mig och komma med åsikter angående mitt mobilval. Mobilval 2009!!!

Nej nu ska jag verkligen sluta snacka och fixa iordning mig.

Ha en toppen bra midsommar med allt som tillhör!!! Kram kram

Regnet det bara öser ner...

...och jag blir blöt om både skor och strumpor..tra la la la la..Njae..Det stämmer att regnet öser ner utanför fönstret men jag är smart och stannar inomhus. Hörde föresten på nyheterna idag att det troligtvis ska regna imorgon *suck* , det gamla vanliga midsommarvädret!! Jag och maken ska försöka att ha så trevligt som möjligt och mysa lite inomhus imorgon men det kommer att kännas tomt när familjen inte är här.

Jag känner att jag behöver att något ska hända. Något nytt, något spännande, något roligt, något annorlunda, något som bara får mig att bli överlycklig och bara vill hoppa och dansa av lycka.

Jag och maken var och titta på mobiler i veckan. Det är snart dags för mig att uppgradera mig till en lite nyare, lite helare som inte har blivit tappad i golvet ca 100 gånger hahaha. Står i valet och kvalet mellan två mobiler. Den första är HTC Magic. Otroligt bra telefon med stor skärm, bra kamera och touchpad eller hur det heter och stavas. Den var jätte rolig att skriva meddelanden på också : ) Den andra telefonen är Nokia E71. Även den en otroligt bra telefon med bra kamera, bra tangentbord och jag tycker att den är super snygg. Den andra är ju bara vit..hm..Har jätte svårt att välja. Vilken tycker du att jag ska välja? Jag ska ju ändå ha telefonen i 2 år så jag måste verkligen tycka om den. HJÄLP!!

Nu ska jag fortsätta titta på Oskyldigt dömd. Ha en bra kväll!!

Äntligen!!!

Har väntat, längtat, hoppats och funderat över när nästa säsong av So you think you can dance ska börja och nu är den ÄNTLIGEN här!!! Wooooooohooooo. Lycka!! Det bästa är också att min favorit kille från förra årets uttagning som åkte ut i Vegas är tillbaka och han är ännu bättre i år så nu j-vlar ska han gå vidare. Go go go!!

Annars har det varit en ganska normal dag förutom att solen var framme. Var nere på stan och gjorde min årliga linsundersökning så nu ska jag få en ny sort linser som är bättre än dom jag redan har. Ska bli intressant. Min syn hade förändrats något sedan förra året så till hösten ska jag byta glasögon så att det är samma styrka på linserna och glasögonen.
Nere på stan bjöd min make mig på italiens glass. Det är absolut den godaste glassen i världen och framförallt med hasselnötssmak.  Jag har blivit beroende av hasselnötter och vill ha det på och till och i allt. Skulle nog kunna äta det med pasta hahaha
Efter det roliga på stan var det dags att fara till Maxi och handla mat till midsommar. Det blev ganska mycket mat men tyvärr inte allt som vi hade räknat med. Vi skulle ju få besök av familjen i sthlm men tyvärr så ville inte deras bil fara till Västerås så nu får vi fira på var sitt håll : ( Känner mig jätte ledsen över detta men tyvärr inget man kan göra åt saken bara finna sig i det och göra det bästa. Vi hoppas iallafall att vi kan träffas snart, mycket snart igen. Det har blivit som vana för mig och maken att träffa familjen var och varannan vecka, och i veckan är det premiär för nya Transformers filmen så en hälsning till familjen: Vänta er besök dom närmsta veckorna!!!
Nu är kl 23.55 och jag har lite ont i huvudet så ska strax krypa ner i sängen och sova.
God natt på er alla och sov gott

Början på något nytt

Idag var det exakt 2 veckor och 2 dagar sedan jag skrev sist. Mycket har hänt sedan dess så får ta en sak i taget.
Sist jag skrev så pratade jag om att jag hade sett filmen Changeling. Denna film kan jag rekomendera till ALLA. Det är en av dom bästa filmer jag sett. Blev otroligt berörd av den och tycker att tom Angelina var riktigt duktig.

En av dom stora sakerna som har hänt är att jag har tagit examen, eller tagit och tagit. Jag har iallafall slutat skolan. har inte fått mitt examensbevis ännu.
Torsdagen den 28 maj slutade jag skolan. Min otroligt underabara make kom och överaskade mig på tåget och när vi kom till stationen i Västerås så stod mina svärföräldrar där med blommor!!! Dom är sååå söta. Dom berättade att vi skulle gå och hämta Samuel på dagis och sedan gå till Maria och Magnus. Samuel var jätte gullig som vanligt och jag fick massor av kramar och ett grattis av honom : ) När vi väl kom hem till Maria och Magnus stod Maria i hallen med champange så hela eftermiddagen och kvällen bestod av ett långt firande med massor av champange, tårta och god mat. Var mycket nöjd och belåten över dagen när jag och Daniel tog oss hem vid halv tolv tiden. Men...det var inte slut på firande där utan redan på lördan var det dags för firande nr 2. Då kom min familj från Nora och skulle fira tillsammans med min familj från Västerås. Återigen blev det mycket champange, massor av underbar mat, en fantastisk tårta och kex och oss framåt kvällen. Fick massa fina saker av min stora familj. Fick fint halsband av mamma och pappa. Massa fina ljus och tillbehör av bror och hans sambo. Fick ett kort på Samuel av just Samuel the man!! haha och utav Daniel och has mamma och pappa, syster och hennes familj fick jag ett presentkort på Operakällaren. Det visade sig att jag och Daniel skulle på själva nationaldagen den 6 juni äta en fyrarättsmiddag på Operakällaren och sedan skulle vi få sova på hotell Annelena, dvs familjen i sthlm. Så så blev det.
Gav hos iväg mot stora staden redan på fredan A hade lovat grillat till middag och massa spelande och så blev det också. På lördan klädde vi oss fina. E fixade mitt hopplösa hår medan A fixade lite mindre hår på makens huvud ; ) sedan var det påväg mot Kungsträdgården.
Vet inte riktigt hur jag ska kunna beskriva hur otrolig middagen var. Har nog aldrig varit så mätt i hela mitt liv, magen var full av god och fin mat. Bla gåslever, kalvtunga, havskräftstjärtar och hummersoppa, hälleflundra, massa goda ostar och bröd, gräddfilspannacotta med citronkräm och dillglass och massa små frestelser. Det kommer att komma massa bilder på detta äventyr. Till denna goda middag drack vi såklart Operakällarens egna champange så var riktigt rund under fötterna när vi satt i taxin påväg till A och E. Denna dag kommer jag sent att glömma, minns den fortfarande som igår.

Ja kortfattat är det just det som har hänt i mitt liv efter dessa underbara dagar har det mest regnat och varit halvtråkigt men jag hoppas på mer solstrålar under sommaren och på fredag är det midsommar.
Nu har jag skrivkramp men återkommer som sagt med bilder.

RSS 2.0